Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Σεμνά και Ταπεινά...


Όλα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες έχουν καταφέρει ένα γερό χτύπημα στη λογική μας.Παρατηρούμε αμήχανοι τον Πρωθυπυργό αυτής της χώρας να παραπέμπει μια ακόμα υπόθεση-σκάνδαλο που αφορά τον κυβερνητικό μηχανισμό στη δικαιοσύνη,όπως τόσες άλλες,κι αναρωτιέμαι τελικά εαν αυτός είναι ο ασφαλής τρόπος για τη συγκάλυψη τους, μέχρι τα κανάλια να ασχοληθούν με κάτι άλλο ,που θα πουλάει καλύτερα,και τελικά να μπεί κι αυτή στο ψυγείο (λέγεται και αρχείο) όπως τόσες ακόμα.Τα κανάλια(άρα και οι πλατιές μάζες)δείχνουν να έχουν ξεχάσει παντελώς τα κατορθώματα αυτης της κυβέρνησης,που θα πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πλούσια.Το ημερολόγιο κατορθωμάτων της λοιπον, έχει καταγράψει τη διαφορετικότητα της σε σχέση με τις προηγούμενες του άλλου πόλου,σε όλους τους τομείς προτάσσοντας τις ''υψηλές'' αξίες της κυβερνητικής παράταξης που άλλωστε αποτελούν και τη σημαία της.
Είναι περιττό να κουραστεί ο αναγνώστης και ο γραφών,με τη λεπτομερή αναφορά στις αξίες αυτής της κυβέρνησης,γι αυτό θα γίνει μια μικρή αναφορά στα πεπραγμένα των τελευταίων χρόνων και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο πόλεμο κατά της διαφθοράς,των οργανωμένων συνφερόντων,την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις παράνομες συναλλαγές(στη φωτό ο πρωθυπουργός διακρίνεται με τη στολή μάχης σε αυτόν ακριβώς τον πόλεμο).Θα πρέπει να σημειωθεί και ο αποφασιστικός ρόλος της Ελληνικής Δικαιοσύνης στη πάταξη τέτοιων φαινομένων ,μιας και ο θεσμικός της ρόλος είναι πάντα παρών και δίνει τις κατάλληλες λύσεις στις δύσκολες στιγμές...
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Η υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών... στο Αρχείο...
Η υπόθεση των υποκλοπών... στο Αρχείο...
Υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος; Όλοι ελέυθεροι... και μετά στο Αρχείο...
Υπόθεση Ομολόγων(κοινώς χέρι στις οικονομίες των ασφαλισμένων)...στο Αρχείο...
Εδώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί το απύθμενο θράσος κάποιων τύπων που με υφάκι κινηματογραφικού αστέρα ανοίγουν το ασφαλιστικό πολιορκώντας τα κεκτημένα των πολλών προβάλλοντας σαν δικαολογία το προβληματικό ταμείο των ασφαλιστικών φορέων, ενώ καποιοί άλλοι τύποι,διορισμένοι απο αυτούς έβαλαν χέρι σε αυτό το ίδιο προβληματικό ταμείο!!!
Υπόθεση Ζαχόπουλου...Στο Αρχείο προσεχώς...(ή μήπως όχι);

Ζούμε σε μια χώρα λοιπόν που η (μην ξεχνάμε εκλεγμένη από εμάς)Κυβέρνηση μας δουλέυει κανονικά ,παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και λειτουργώντας σε συντονισμό με τα δελτία των καναλιών,ώστε να ξεγλιστρά από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου (που είναι εκλεγμένη για να αντιμετωπίσει),αλλά και από τα παράσιτα,που προέρχονται ΚΑΙ από τις τάξεις της,που λιμαίνονται το Δημόσιο Βίο.Ενώ από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση,αγνοώντας τον πολύ σημαντικό θεσμικό της ρόλο,παρακολουθεί αμήχανα με συναίσθημα συνενοχής,μιας κι αυτή όταν ήταν συγκυβέρνηση έκανε ακριβώς τα ίδια.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε όλοι εμεις για όλα αυτά τα νοσηρά που πλήττουν το κοινό καλό;
Αναλαμβάνουμε θέσεις μάχης με ποπ-κορν και τηλεκοντρολ ανά χείρας και παρακολουθούμε ,αυτάρεσκα ''τώρα θα τα μάθω όλα'',καλοπληρωμένους performers να μασούν τη τροφή για εμάς.
Έτσι τα πράγματα γίνονται πολύ απλά για όλους και υποθέσεις που θα βασάνιζαν την κοινή γνώμη (αρκετά προβλήματα έχει κι από μόνη της) μπαίνουν στο αρχείο,για να τελειώνουμε.
Όσο για την υπόθεση Ζαχόπουλου έχει κουράσει τόσες εβδομάδες,καιρός είναι να μετατραπεί σε προσωπική κόντρα Μάκη - Θέμου...

1 σχόλιο:

chmarni είπε...

Υπάρχει ένα ανέκδοτο με έναν ανορθόγραφο τροχονόμο που καταγράφει έναν τραυματία από τροχαίο και γράφει.
Δεξί χέρι - Στο Χαντάκι.
Δεξί Πόδι - Στο Χαντάκι
Αριστερό Πόδι – Στο Χαντάκι
Ξαφνικά όμως παρατηρεί ότι το Αριστερό χέρι βρίσκεται στο οδόστρωμα, αλλά δε ξέρει πως γράφεται η λέξη οδόστρωμα. Οπότε τραβάει μία κλοτσιά στο αριστερό χέρι ώστε να καταλήξει και αυτό στο χαντάκι και γράφει:
Αριστερό Χέρι - Στο Χαντάκι…