Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Καλώς σας βρήκαμε!

Καλή χρονιά!

Σε κάθε ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς συνηθίζουμε εκτός απο τις ευχές να οριοθετούμε μεγαλεπίβολους στόχους που στο τέλος της χρονιάς μετατρέπονται τις περισσότερες φορές ,σε μεγαλοπρεπείς απογοητεύσεις.Η ανθρώπινη φύση όμως κάνοντας μια ακόμα επιδειξη της τελειότητας της (στα όρια του ναρκισσισμού) έχει προβλέψει και γι αυτό, μιας και η κωδικοποίηση του χρόνου που έχουμε εφέυρει μας επιτρέπει πρίν καλά,καλά προλάβουμε να απογοητευτούμε να ευχόμαστε κάτι καινούριο για την επερχόμενη νέα χρονιά.
Έτσι λοιπόν κι εγώ ξεχνώντας σχεδόν αμέσως τη μουντή απόχρωση της διάθεσης μου τις προηγούμενες μέρες (η περασμένη χρονιά ήταν το απόλυτο ημερολόγιο της αποτυχίας μου) καλωσορίζω τη νέα χρονιά με φρέσκια διάθεση για νέα ξεκινήματα.
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, ένα τέτοιο ξεκίνημα είναι και τούτο το blog, μια αυτοθεραπεία , μια καταγραφή σκέψεων κι απόψεων για να βγαίνουν από μέσα μας και να μη στριφογυρίζουν στο κεφάλι μας σαν φαντάσματα.Έτσι κι αλλιώς η εσωστρέφεια ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν, μιας και προκαλεί πιο έντονα συναισθήματα χαράς, λύπης ή και απάθειας απο αυτά που αρμόζουν σε κάποιες καταστάσεις. Ισορροπία λοιπόν...
Κλείνοντας αυτό το πρώτο σημείωμα θα ήθελα να πώ ότι αυτό το blog δεν θα έχει σταθερή φόρμα...θυμωμένες λέξεις όταν εξοργιζόμαστε , πλάκα όταν το νιώθουμε ,ανάλυση όταν θέλουμε να το κουράσουμε.
Θα τα λέμε...Ελπίζω συχνά...

1 σχόλιο:

chmarni είπε...

Άντε, καλοτάξιδος εύχομαι !!!!